fbpx

Punctia venoasa – Recoltarea sangelui

Dragi colegi, mi-am perfectat aceast─â metod─â de autorecoltare sange, datorit─â necesit─â╚Ťii recolt─ârii de sange pentru controlul INR pe care ├«l fac lunar de 20 de ani. Sunt un pacient cu trombofilie diagnosticat─â, cu 7 episoade de tromboze la activ, care necesit─â tratament anticoagulant constant cu necesitatea controlului INR ├«n vederea doz─ârii anticoagulantului pe care ├«l iau Sintrom ( acenocumarolum ).┬á

Nu discut aici de ce nu am ales trecerea pe celelalte tipuri de anticoagulante moderne, ce nu necesit─â control INR, nu acesta este scopul acestui articol.

Dup─â ce am devenit asistent medical ╚Öi dup─â ce au ap─ârut ace╚Öti fluturasi cu adaptor Luer, am considerat c─â pot s─â perfectez o metod─â prin care s─â devin independent─â legat─â de aceast─â manoper─â. Nu doream s─â ├«mi tot deranjez colegele lunar pentru aceasta manoper─â, ╚Öi SINCER, am considerat-o ╚Öi o provocare. Este util s─â ├«╚Ťi po╚Ťi face o punctie venoasa chiar ╚Öi ├«n vederea unei administr─âri de tratament intravenos dac─â la un moment dat este nevoie. Nu v─âd de ce nu am fi capabili, at├óta timp c├ót facem acest lucru pentru ceilal╚Ťi, ca asisten╚Ťi medicali ?

Astfel, ├«n video prezentat, ve╚Ťi vedea manopera de autorecoltare s├ónge cu flutura╚Ö cu adaptor Luer. Singurul inconvenient a fost faptul c─â, lotul de ace achizi╚Ťionat la ultima comand─â, a venit cu ace mai lungi de 30 mm, ├«n loc de 20 mm, ceea ce a f─âcut recoltarea u╚Öor mai anevoioas─â, nu prin prisma punc╚Ťion─ârii venei, ci prin prisma fix─ârii acului pe lumenul vasului. Am facut totusi filmarea cu acel ac pentru a va arata si voua ce se poate intampla si cum gestionezi situatia in care acul este prea lung, av├ónd ├«n vedere faptul c─â lucra╚Ťi doar cu o m├ón─â, e drept, cu cea dominant─â, dar e mai greu s─â p─âstrezi acul pozi╚Ťionat longitudinal pe lumen. Depinde foarte mult de zona de punc╚Ťionare dac─â acul se poate sprijini sau nu ├«ntr-un mod stabil. De aceea, ve╚Ťi observa c─â la un moment dat pe parcursul film─ârii, ├«n timpul schimb─ârii vacuetelor/vacutainerelor, acul se mi╚Öc─â u╚Öor de pe traiectul venos, dar asta nu a compromis, ├«n aceast─â situa╚Ťie, ├«n nici un fel recoltarea. Nu se prea ├«nt├ómpl─â acest lucru dac─â lungimea acului este mai mic─â ( scurt─â ).

Materialele necesare, manopera explicata cat si videoul sunt disponibile abonatilor. Pentru abonamente click pe butonul rosu de mai jos !

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Punctia venoasa - Recoltarea sangelui ­čĹë Cum imi execut o autorecoltare?
Punctia venoasa - Recoltarea sangelui ­čĹë Cum imi execut o autorecoltare?
Punctia venoasa - Recoltarea sangelui ­čĹë Cum imi execut o autorecoltare?

GIVEAWAY

­čĹë Pentru prima data se fac reduceri la KITURILE DE PRACTICA pentru punctii venoase.┬áVei primi FARA EXTRAGERE un cupon de 50 lei pe care il vei putea utiliza la achizitia unui KIT DE PRACTICA pentru punctii venoase. Detalii despre ob╚Ťinerea acestui cupon, accesand:­čĹç­čĹç­čĹç

Giveaway - Cupon reducere kit practica

Informa╚Ťia din text nu reprezint─â un sfat medical, pentru orice problem─â medical─â v─â rog consulta╚Ťi medicul !

Te rugam, sa nu copiezi acest text!