logositemeda

✅ Păstrează-te informat‼️
✅ Ia atitudine‼️
Rămâi în viață‼️

Punctia venoasa – Recoltarea sangelui

Dragi colegi, mi-am perfectat această metodă de autorecoltare sange, datorită necesității recoltării de sange pentru controlul INR pe care îl fac lunar de 20 de ani. Sunt un pacient cu trombofilie diagnosticată, cu 7 episoade de tromboze la activ, care necesită tratament anticoagulant constant cu necesitatea controlului INR în vederea dozării anticoagulantului pe care îl iau Sintrom ( acenocumarolum ). 

Nu discut aici de ce nu am ales trecerea pe celelalte tipuri de anticoagulante moderne, ce nu necesită control INR, nu acesta este scopul acestui articol.

După ce am devenit asistent medical și după ce au apărut acești fluturasi cu adaptor Luer, am considerat că pot să perfectez o metodă prin care să devin independentă legată de această manoperă. Nu doream să îmi tot deranjez colegele lunar pentru aceasta manoperă, și SINCER, am considerat-o și o provocare. Este util să îți poți face o punctie venoasa chiar și în vederea unei administrări de tratament intravenos dacă la un moment dat este nevoie. Nu văd de ce nu am fi capabili, atâta timp cât facem acest lucru pentru ceilalți, ca asistenți medicali ?

Astfel, în video prezentat, veți vedea manopera de autorecoltare sânge cu fluturaș cu adaptor Luer. Singurul inconvenient a fost faptul că, lotul de ace achiziționat la ultima comandă, a venit cu ace mai lungi de 30 mm, în loc de 20 mm, ceea ce a făcut recoltarea ușor mai anevoioasă, nu prin prisma puncționării venei, ci prin prisma fixării acului pe lumenul vasului. Am facut totusi filmarea cu acel ac pentru a va arata si voua ce se poate intampla si cum gestionezi situatia in care acul este prea lung, având în vedere faptul că lucrați doar cu o mână, e drept, cu cea dominantă, dar e mai greu să păstrezi acul poziționat longitudinal pe lumen. Depinde foarte mult de zona de puncționare dacă acul se poate sprijini sau nu într-un mod stabil. De aceea, veți observa că la un moment dat pe parcursul filmării, în timpul schimbării vacuetelor/vacutainerelor, acul se mișcă ușor de pe traiectul venos, dar asta nu a compromis, în această situație, în nici un fel recoltarea. Nu se prea întâmplă acest lucru dacă lungimea acului este mai mică ( scurtă ).

Materialele necesare, manopera explicata cat si videoul sunt disponibile abonatilor. Pentru abonamente click pe butonul rosu de mai jos !

Pentru mai multe subiecte medicale puteti accea link-ul: Articole

Punctia venoasa - Recoltarea sangelui 👉 Cum imi execut o autorecoltare?
Punctia venoasa - Recoltarea sangelui 👉 Cum imi execut o autorecoltare?
Punctia venoasa - Recoltarea sangelui 👉 Cum imi execut o autorecoltare?

Cumpără Kiturile de Practică  !!!

👉 Am lansat shop-ul NU rata reducerile intra accesând imaginea de mai jos👇👇👇

kit practica injectii

ATENȚIE:

  • NU UTILIZAȚI informația din site ( text sau video ) ca un sfat medical, aceasta nu reprezintă un sfat medical, pentru orice problemă medicală vă rog consultați medicul !
  • Acest site NU oferă formare profesională, toate materialele sunt STRICT informaționale, reprezentând experiența unui asistent medical instructor
  • Cursurile, Webinariile video precum și materialele TEXT reprezintă o culegere de secrete dobândite din experiență și NU protocoale de proceduri ( pe acestea le găsiți în manualele de nursing sau în manualele de proceduri furnizate de OAMMR )
  • Mentorii sunt persoane care au parcurs programele de instruire ale site-ului, care și-au luat diplomele de instruire pe baza evaluărilor făcute și care au încheiat un contract de colaborare cu administratorul acestui site Suport Asistenti si Pacienti Meda Taloș, pentru a oferii servicii de mentorat legate de programele pe care ei deja le-au parcurs și s-au evaluat
  • Orice asemănare cu persoane, cazuri sau situații este PUR ÎNTÂMPLĂTOARE, acest site respectă protecția datelor personale și protejează identitatea pacienților chiar dacă sunt descrise prezentări de caz, acestea sunt elaborate, protejând datele personale
Te rugam, sa nu copiezi acest text!